Prva plata za Agroživ

Radnici "Agroživa", koji su u štrajku od ponedeljka, u narednih nekoliko dana dobiće prvu platu, izjavio je ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.06.2008.

15:37

Default images

Milosavljević tvrdi da je učinjeno sve što je u delokrugu ministarstva da se spreči propadanje najznačajnijeg proizvođača živinskog mesa u Srbiji. On je dodao da država ovu kompaniju tretira kao strateški značajnu i da se kroz "radni stečaj" planira njen oporavak.

Milosavljević je potvrdio da je većina direktora, koji su uhapšeni zbog sumnje da su umešani u brojne finansijske malverzacije, puštena iz pritvora i da se uključuju u proces proizvodnje.

"Ne mogu da vam kažem tačan datum kad će prva plata, posle puno meseci biti isplaćena. Imam uveravanja ljudi koji vode stečaj, da će to biti u narednih nekoliko dana. Ne više od pet do sedam dana", kaže on.

"Tako da je to, rekao bih, jedna pozitivna informacija i za radnike, koji objektivno imaju samo dva izbora", naveo je on.

"Jedan je da shodno stečaju svi ostanu bez posla i traže drugi posao i da to znači praktično, početak kraja Agroživa. Ili da nastave da rade i da imaju poverenja, pre svega u stečajnu upravu, ministarstvo, državu. Mi obećavamo da se trudimo, koliko god možemo da ima pomognemo", kaže on.

Stečaj u kompleksu Agroživ, koji pokriva oko 60 odsto proizvodnje živinskog mesa na srpskom tržištu, pokrenut je 28. maja nakon što je AIK banka prijavila potraživanja veća od milijardu dinara.

Afera Agroživ izbila je 31. marta kada je policija uhapsila dvojicu direktora te firme i trojicu direktora društvenih preduzeća iz Žitišta zbog sumnje da su izvršili više krivicnih dela i oštetili državu za oko 18 miliona evra.

Uhapšeni su vlasnik i predsednik kompanije Agroživ Miroslav Živanov iz Pančeva i generalni direktor te kompanije Zoran Prebiračević, a krajem aprila uhapšeno je još 17 direktora kompanije.

Prema rečima Milosavljevića, većina uhapšenih je puštena na slobodu posle 30 dana pritvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: