Cvetković: Akciza zbog puteva

Ministar finansija Mirko Cvetković izjavio je da je akciza na tečni naftni gas uvedena zbog popravke puteva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2007.

17:27

Default images

On je novinarima u Beogradu kazao da je jedan od razloga za uvođenje akcize od šest dinara na litar tečnog naftnog gasa i taj što država želi da napravi jasnu razliku između fosilnih i ekoloških goriva, na koja neće biti akcize.

Kako je Cvetković objasnio, autogas jeste manji zagađivač od ostalih naftnih derivata, ali potiče iz fosilnih goriva, te nije potpuno ekološki, kako se često tvrdi.

On je ocenio da je akciza od šest dinara dobro odmeren iznos, koji neće uticati na smanjenje prodaje, a time je uvedena razlika između naftnih derivata, na koje se plaća veća akciza, i goriva iz bioloških izvora, na koje se ne plaća.

Tečni naftni gas je zbog uvođenja akcize poskupeo juče na pumpama Naftne industrije Srbije sa 38 na 43 dinara za litar, zbog čega su beogradski taksisti zatražili poskupljenje, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Za 1,5 dinar povećana je i cena plina za domaćinstvo koji nije obuhvaćen akcizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: