Prilagođavanje zgrada Skupštine

U toku tri postupka javne nabavke za prilagođavanje obe zgrade Skupštine Srbije potrebama osoba sa invaliditetom.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2007.

15:14

Default images

Pomoćnica sekretara Skupštine Jasminka Jakovljević rekla je da će postavljanje platforme u zgradi Skupštine u Kralja Milana, koja će omogućiti osobama sa invaliditetom direktan prilaz sali za sednice, koštati 8.000 evra.

U parlamentu je počelo prilagođavanje zgrade potrebama osoba sa invaliditetom pošto je na izborima 21. januara za poslanicu na listi G17 plus izabrana Gordana Rajkov.

Prema rečima Jamine Jakovljević, u planu je proširivanje liftova u Domu Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića i postavljanje rampe na ulazu iz Kosovske ulice. Ona je rekla da Skupština uskoro očekuje i ponude za adaptaciju po dva toaleta u obe zgrade Skupštine, koja podrazumeva rušenje zidova, izmeštanje sanitarija i postavljanje novih vrata.

Prema njenim rečima, Skupština je zamolila poslanicu G 17 plus Gordanu Rajkov za strpljenje.

Skupština Srbije usvojila je u aprilu prošle godine Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, kojim se omogućava njihovo ravnopravno učešće u svim sferama života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: