Planiran napad na avion u Nemačkoj?

Nemačko tužilaštvo naložilo hapšenje šest osoba pod sumnjom da su pripremale teroristički napad na putnički avion u Nemačkoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2006.

17:08

Default images

Tužilaštvo je saopštilo da su osumnjičeni napad planirali u ime "za sada nepoznatih osoba jedne terorističke organizacije". Uhapšeni su letos stupili u vezu sa osobom koja je imala pristup bezbednosnom sektoru jednog nemačkog aerodroma i koja je pokazala spremnost da, za novac, ubaci kofer ili tašnu sa eksplozivom u putnički avion.

Nadležne vlasti su u tom trenutku osumnjičene već držale pod prismotrom, te su saznale da je između njih i onih koji su u pozadini vukli konce planiranog napada došlo do nesporazuma oko visine premije za unošenje kofera sa eksplozivom u avion.

Prošlo petka je grupa uhapšena da bi se sprečio napad, a istražni organi očekuju da će na osnovu zaplenjenog dokaznog materijala steći značajna saznanja o strukuri i članstvu grupe u inostranstvu u čije ime je trebalo da bude izveden napad.

Posle saslušanja u petak svi osumnjičeni su u subotu pušteni na slobodu, a Savezno državno tužilaštvo nije danas saopštilo koje nacionalnosti su ti ljudi.

Istovremeno su vlasti građanima poručile da nema razloga za paniku, jer planirani napad nije sprečen u poslednjoj minuti, već naprotiv izrazito blagovremeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: