Delta poklonila za sigurnu kuću

Kompanija "Delta Holding" poklonila je 20 hiljada evra za akciju izgradnje sigurne kuće, koju je pokrenuo B92.

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2006.

20:07

Default images

Sa ovom donacijom prikupljeno je već više od polovine sredstava potrebnih da se izgradi prva kuća koja će moći da primi 30 žrtava nasilja u porodici.

Potpredsednica "Delta holdinga" Milka Forcan kaže da je nasilje u porodici jedan od najtežih oblika nasilja jer ostavlja trajne posledice i da je zato potrebno da svi daju doprinos kako bi se ova pojava suzbila.

"Kada smo čuli za inicijativu B92 vrlo brzo smo doneli odluku da se u ovo uključimo. Mogu da najavim da ćemo u narednom periodu proširiti aktivnosti u oblasti socijalnog i humanog rada i da spremamo i individualne projekte. Mislim da sve kompanije, institucije i pojednici koji su u prilici, treba da daju sopstveni doprinos i da pokušamo da ove teške probleme u društvu bar ublažimo", rekla je Forcanova.

Direktor B92 Veran Matić ističe da je potpredsednica "Delta holdinga" bila jedna od prvih koja je prepoznala problem i poželela da se uključi u akciju, tako da je lako postignut dogovor o donaciji.

"Sada je i kraj poslovne godine i mislim da sve velike kompanije koja ozbiljno razmišlja o tome šta može da pruži kao korist ovoj zajednici, sigurno razmišljaju o nekoj sličnoj akciji. Ovo je jedna od mogućih. Na žalost, u našoj zemlji ima mnogo problema i prostora za slične akcije, tako da je na svakom da se opredeli za neku od tih akcija", rekao je Matić.

B92 sutra će i zvanično obavestiti javnost koliko je novca do sada prikupljeno i koji su sledeći koraci u akciji izgradnje Sigurne kuće. U međuvremenu, svi korisnici Telenorove mreže koji žele da nam pomognu, mogu da pozovu humanitarni broj 063/9765 i daju svoju donaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: