Mira Marković: Vratiću se čim mogu

Mirjana Marković: Prognana sam iz zemlje mimo svakog morala, ali ću se vratiti čim budem mogla.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2006.

22:24

Default images

Mirjana Marković, koja je pobegla iz zemlje i verovatno se nalazi u Moskvi, ali je nedostupna pravosudnim organima, dala je intervju za Večernje novosti. Porodice Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, kao poginulih na Ibarskoj magistrali, smatraju je nalogodavcem ubistava tih ljudi.

Mogućnost da njenoj porodici bude oduzeta imovina Markovićeva je ocenila kao postupak mimo svakog zakona. "Optužili su me za neku banalnost koja se pri tom nije ni dogodila", rekla je ona. Inače, Mirjani Marković se na teret stavlja podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je nagovorila Živku Cicu Knežević, nekadašnju sekretarku Vlade Srbije, da dadilji njenog unuka Marka dodeli stan iz državnog fonda.

Govoreći o svojoj deci, Mirjana Marković, supruga pokojnog Slobodana Miloševića, rekla je da "Marko neće da se vraća u zemlju”, a da je Marija "žrtva političkog progona". Govoreći o smrti svoga muža, ona je rekla da je on ubijen u Hagu i da se porodica zato žalila Ujedinjenim nacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: