Slovenija zamrzla izvoz medveda

5.000 uzgajivača ovaca i žitelja kraja Bagnere de Bigore u jugozapadnoj Francuskoj u nedelju je ponovo organizovalo demonstracije

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2006.

19:22

Default images

Oni se protive daljem uvozu medveda iz Slovenije. Demonstranti su nosili majice "Ne - medvedi", a neki su na proteste poveli i užinu za medvede - svoje ovce, prenosi slovenačka POP TV.

Protestanti su ljuti pre svega na francusku vladu, odnosno na ministarku poljoprivrede Neli Odin, jer smatraju da su ih prevarili i oduzeli mogućnost, ne samo uzgajivačima ovaca, već i žiteljima sela da odlučuju sami o tome žele li medvede u krajevima u kojima žive. Podršku protestima dali su i španski seljaci, sa druge strane granice na Pirinejima, koji su im poručili "Vaša pobeda je naša pobeda".

Posle slovenačke medvedice Palome, koju su u šumi sačekali demonstranti, druga medvedica dovezena iz Slovenije u pirinejske šume puštena je tajno, upravo zbog straha da bi demonstranti mogli da joj naude. Preostala planirana tri medveda iz Slovenije neće stići jer je, prema pisanju slovenačkih medija, zbog neprijateljskog raspoloženja prema njima Slovenija odlučila da za sada zamrzne izvoz medveda u Francusku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: