Mafijaški bos se brani ćutanjem

Šef italijanske mafije Bernardo Provencano, koji je uhapšen posle 40 godina bekstva, odbio je da odgovara na pitanja tužilaca.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2006.

21:46

Default images

Tri tužioca i najviši zvaničnik policije Palerma ispitivali su Provencana u prisustvu njegovog advokata, ali se optuženi mafijaš posle osam minuta ispitivanja pozvao na svoje pravo da ne odgovara na pitanja.

Provencanovo prvo zvanično ispitivanje od kako je uhapšen, obavljeno je u zatvoru u Terni, u centralnoj Italiji, gde se od hapšenja nalazi u samici.

Provenzano je uhapšen 11. aprila, posle više od 40 godina bekstva. Veruje se da je upravljao sicilijanskom mafijom posle hapšenja bivšeg mafijaškog šefa Salvatorea Rine, zvanog Toto, 1993. godine. Uhapšen je u trošnoj seoskoj kući u blizini svog rodnog grada Korleonea.

On je u odsustvu osuđen na doživotnu kaznu zatvora za više od deset ubistava kriminalaca i policijskih inspektora. Protiv njega se trenutno vodi šest slučajeva u kojima se tereti za ubistva, iznude i pranje novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: