"Decentralizacija rešava probleme"

Skupština Kosova počela je u četvrtak raspravu o decentralizaciji.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 19.05.2005.

17:02

Default images

Premijer Kosova Bajram Kosumi rekao je, obrazlažući taj vladin plan, da je decentralizacija proces koji nudi rešenja za probleme građana, posebno za srpsku manjinu. "Ovaj proces neće stvoriti veštačke i jednoetničke opštine. Neće biti otcepljenja ili enklavizacije teritorije opština", rekao je Kosumi.

U vreme kada je u parlamentu otvorena rasprava o tom vladinom planu, ispred zgrade Skupštine Kosova održan je protest na kojem je istaknuto da decentralizacija u sadašnjoj situaciji znači gubitak 32 odsto teritorije Kosova. Učesnici protesta zahtevaju da se proces decentralizcije odloži sve dok Kosovo ne bude nezavisno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: