EPS: Remont ili poskupljenje

EPS upozorava da restrukturiranje tog preduzeća i remonti mogu biti ugroženi ako struja ne poskupi 14 odsto.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 28.03.2005.

14:57

Default images

Kako se navodi u saopštenju "Elektroprivrede Srbije", struja 1. aprila mora poskupeti 14 odsto kako bi nivo cene kilovat-časa bio vraćen na nivo od 1. jula prošle godine, što praktično ne bi bilo povećanje, već vraćanje cene struje na realan nivo od pre godinu dana.

Zamenik generalnog direktora EPS-a za tehnički sistem Zoran Manasijević rekao je da je Srbija na najboljem putu da se vrati u vreme redukcija ako cena kilovat-časa u narednih nekoliko godina ne bude povećana sa 3,4 na 4,5 evro-centi.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da Ministarstvo neće dozvoliti poskupljenje struje za 14 odsto i dodao da će struja najverovatnije poskupeti u manjem iznosu, i to 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: