BIA proverava i preti

FHP je saopštio da predstavnici BIA u Surdulici, Vladičinom Hanu i Vranju proveravaju građane, prete im i "organizuju terorističke akte".

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2005.

12:55

Default images

Razlog je, prema saopštenju Fonda za humanitarno pravo, da bi se "otkrili izvori Fonda i sprečili ljude da javno govore o spaljivanju tela kosovskih Albanaca" u fabrici "Mačkatica" u Surdulici.

FHP navodi da je šef BIA za Vladičin Han, Surdurlicu i Bosilegrad Bratislav Milenković pretio carinici Aniti Nikolić i da joj je ubrzo posle toga, pod, za sada nerazjasnjenim okolnostima, izgoreo automobil.

Carinicu Anitu Nikolić zastupa Fond za humanitarno pravo, u sudskom postupku koji je pokrenula protiv komandira policijske stanice graničnog prelaza Strazimirovci, zbog seksualnog zlostavljanja.

Zbog te činjenice, Anita je označena kao izvor informacija o događajima u fabrici "Mačkatica", iako sa njom o tome niko iz Fonda nikada nije razgovarao. "Pripadnici BIA-e su mi prilazili i govorili da sam izabrala pogrešnu stranu i loše zastupnike": "Oni su u mom strahu locirali neprijatelje, kao mi je rekao jedan pripadnik BIA-e, koji mi je kasnije pretio, par dana posle, da on locira svoje neprijatelje, neke je locirao, treba mu još malo vremena, i on će svoje neprijatelje nabijati tri metra ispod zemlje".

Automobil Anite Nikolić se nedavno zapalio i eksplodirao tokom vožnje. Policija nije izvršila uviđaj, ali je konstatovano da se zapalio zbog loših instalacija. Ona sumnja da su pripadnici BIA-e počeli da ostvaruju svoje pretnje: "Htela sam da se parkiram, ispred zgrade, auto je buknuo, izletela sam, nešto je strašno puklo, ljudi si izašli iz zgrade".

Istraga o automobilu je pokrenuta tek četiri dana pošto se zapalio, na intervenciju generalnog inspektora MUP-a, Vladimira Božovića.

Pokušaj da se razgovara sa Bratislavom Milenkovićem, pripadnikom BIA-e koji je pretio Aniti Nikolić, bio je bezuspešan. Kada je čuo da ga zove novinar B92 iz Niša, Aleksandra Stanković, muški glas koji se javio na Milenkovćev mobilni telefon odgovorio je: dobili ste Crveni krst, i prekinuo vezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: