Minimalna plata 5.400 dinara

Izvor: B92

Utorak, 03.02.2004.

13:59

Default images

Ministar za rad i zapošljavanje Dragan Milovanović izjavio je u utorak da će minimalna zarada za period januar-jun ove godine iznositi 5.394 dinara ili 31 dinar po radnom času. Milovanović je novinarima, posle pregovora sa predstavnicima sindikata i Unije poslodavaca, rekao da očekuje da će nova vlada Srbije poštovati ovaj dogovor, ali je ostavio mogućnost da, u narednih šest meseci, njeni predstavnici ponovo pregovaraju o iznosu minimalne zarade. Pregovori o ceni radnog časa bili su teški, rekao je on, a do ovog iznosa se došlo na osnovu projektovane inflacije od sedam odsto, iznosa potrošačke korpe za četvoročlano domaćinstvo od 10.978 dinara, potom na osnovu stope nezaposlenosti od 28 odsto, rasta cena na malo od sedam odsto i objektivnim rastom plata od pet odsto na godišnjem nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: