General policije Obradović demantuje da je kontaktirao sa mafijom

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2003.

15:17

Default images

Dan pre početka najvećeg sudskog postupka koji je u Srbiji ikada vođen – za ubistvo premijera Đunđića – general-major Milan Obradović optužio je medije da prenoseći svedočenja u postupku za ubistvo generala Boška Buhe, pred Specijalnim sudom, krše profesionalnu etiku, šire lažne vesti i klevete i krše zakon. “Razumem advokate kojima je posao da na sve načine brane svoje klijente, ali ne razumem one medije koji ne shvataju da su advokati stranka u sporu. Tužilaštvo je druga strana, a policija, kada proces počne, ne samo da nije stranka, već nema pravo ni na komentar”, rekao je Obradović aludirajući na svedočenje bivšeg inspektora beogradske policije Slobodana Pažina, koji je na suđenju za ubistvo generala policije Boška Buhe rekao da su vođe kriminalnog “Zemunskog klana” učestvovale u zvaničnoj policijskoj istrazi.

Pažin je u sredu spomenuo upravo Milana Obradovića koji je vodio istragu da se u Insitutu za bezbednost sastao sa Miloradom Lukovićem Legijom, bivšim zamenikom načelnika RDB Miloradom Bracanovićem i Čedomirom Jovanovićem. Obradović je, obraćajući se novinarima, rekao da nikada nije pripadao ni jednoj političkoj partiji i da SUP nikada nije radio po bilo čijem partijskom nalogu. “Obavljajući svoj posao nikada nisam prekoračio ovlašćenja, pa samim učestvovao ni u kakvim tajnim sastancima, ni sa predstavnicima vlasti, a svakako ne sa predstavnicima kriminalnih klanova, kako se to moglo pročitati u nekim medijima. Beogradska policija nikada nije montirala niti jedan slučaj, pa ni one koji se sada nalaze pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal”, rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: