Đelić: Protest SSSS je politički

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2003.

20:37

Default images

Srpski ministar finanasija Božidar Đelić u izjavi novinarima u Skupštini Srbije, rekao je da je protest Saveza samostalnih sindikata Srbije politički, a ne sindikalni protest. Đelić je rekao da funkcija sindikalnih organizacija nije da zahteva raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. “Obićali su da će ih biti 50.000. Ne znam koliko ih je bilo, ali ih nije bilo toliko, to je sigurno. Znači, izgubili su opkladu. Smiljanić sada mora da plati nešto nekom, ili da ga časti”, rekao je Đelić uz osmeh. “Sindikat se organizuje da brani interese radnika i ne može da politizuje svoje zahteve. Ako je tako, onda neka kaže sa kojom je političkom partijom u vezi. Ne možem stalno sve mešati u ovoj zemlji. Ako neko hoće da se bavi politikom, onda neka formira političku stranku”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: