ZLOCINE PROCESUIRATI PRED DOMACIM SUDOVIMA

Izvor: B92

Subota, 01.12.2001.

18:00

Default images
Savezni ministar odbrane Slobodan Krapovic saopstio je u subotu da ce njegovo ministarstvo nastojati da doprinese da se svaki eventualni ratni zlocin procesuira i kazni, pre svega pred domacim sudovima. Ministarstvo ce nastojati i da doprinese da se u najvecoj mogucoj meri zastiti moral i licni profesionalni integritet svakog bivseg i sadasnjeg pripadnika Vojske Jugislavije i sistema odbrane SRJ, saopsteno je iz Krapovicevog kabineta. Dodaje se da Savezno ministarstvo za odbranu nece prejudicirati nacine i oblike saradnje sa Haskim sudom pre nego se o tome donese odgovarajuca odluka Savezne vlade i skupstine.

"Formirana je komisija, kao stalno telo, koja ce, u svakom pojedinacnom ili kolektivnom slucaju, doprineti da se sacuva integritet profesije i odgovornosti, koju u sebi nosi svaki pripadnik ovog ministarstva i VJ, i istovremeno odgovori zahtevima predstavnika tribunala", navodi se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: