Sreda, 29.06.2011.

13:05

Orden za Novaka Đokovića

Srpska narodna odbrana, najstarija organizacija Srba u Americi, odlučila je da najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću dodeli Orden prvog stepena.

Izvor: FoNet

Default images

Odluku je donela jednoglasno na jubilarnom 70. Vidovdanskom kongresu.

Delegati Kongresa podržali su predlog predsednika SNO Slavka Panovića, da se najviše odlikovanje ove organizacije dodeli proslavljenom srpskom teniseru "za zasluge na sportskom polju i doprinos ugledu srpskog imena i naroda u svetu".

Panović, koji je na Kongresu jednoglasno ponovo izabran za predsednika, rekao je da će Novaku Đokoviću orden biti uručen naknadno i izrazio zadovoljstvo što delegati najvišeg tela SNO nisu imali dilemu prilikom odlučivanja kome će ove godine pripasti najviše priznanje ove organizacije.

Vidovdan je i slava SNO, organizacije stare više od jednog veka. Njen osnivač i prvi predsednik SNO bio je naučnik srpskog porekla Mihajlo Pupin.

SNO okuplja Srbe u Americi i kao organizacija čini sve da im, kako u Americi, tako i u Srbiji, stvori uslove za svestrani napredak, rekao je Panović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

22 h

Podeli: