Utorak, 20.08.2013.

14:21

"KiM da prihvati politiku Srbije"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da očekuje da većina Srba koji žive severno i južno od Ibra prihvate politiku Beograda.

Izvor: Tanjug

Default images

Vučić je poručio i da će država, u kontaktu sa njihovim političkim predstavnicima, iskazivati volju za dogovor, a ne silu i bahatost.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije rekao da ne voli da govori o smenama pre nego što se iscrpe sve mogućnosti da se postigne dogovor, ali da je nedopustivo da pojedini politički akteri na Kosovu i Metohiji poručuju da su za državu Srbiju, a da istovremeno rade protiv njenih interesa.

"Uvek je lako nekog smeniti, ali je to poslednje sredstvo, a mnogo je važnije pokušati pre toga da se dogovorite. Život nije oholost, bahatost i sila, život je bezbroj kompromisa koji svaki dan morate da postižete, posebno kada je reč o vašem narodu i njegovim interesima", rekao je Vučić.

Vučić je danas najavio i da će među savetnicima ministara biti strani stručnjaci, čak i bivši premijeri razvijenih zemalja.

Prvi potpredsednik Vlade je, takođe, komentarisao i sukob Fudbalskog saveza Srbije sa klubovima, rekavši da ne može i ne želi da se bavi aktuelnim problemima u srpskom fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: