Petak, 16.05.2014.

14:05

Ugašen požar u TE Kolubara

Požar u Termoelektrani "Kolubara" u Velikim Crljenima kod Lazarevca, koji je izbio danas oko 14 sati, ugašen je. Nije bilo povređenih.

Izvor: B92, Beta

Default images

Na trafou u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Velikim Crljenima kod Lazarevca iskočio osigurač, zbog čega je došlo do požara, a u incidentu nema povređenih. "U TE je došlo do požara kada je iz trafoa iskočio glavni osigurač", kažu u MUP.

Pojedini mediji su objavili da se tamo čula manja detonacija, ali je kasnije to demantovano.

Ministri su upozorili da je ovde situacija jako teška, jer se tu nalaze površinski kopovi Tamnava i Veliki Crljeni. Meštani ovde nemaju struju.

Problem za TE je što je ona opkoljena vodom.

U požaru nije bilo povređenih, a ministar energetike Aleksandar Antić i vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović obišli su TE "Kolubara".

Antić je rekao da je otežan rad u termoelektranama "Nikola Tesla", jer je ugalj mokar, i mnogi zaspoleni rade nekoliko smena.

"U toku je dostava hrane i vode za zasposlene u TENT-u. TE "Kolubara" je drugi dan van pogona, jer je preplavljena i okružena vodom", rekao je Antić.

Obradović je dodao da će ispumpavanje vode iz elektrane početi čim prestanu padavine i steknu se vremenski uslovi i da je prioritet stabilizacija distributivnog sistema i proizovdnje.

"Sada su sve oči uprte u Rudarski basen 'Kolubara' kako bi se ponovo pokrenula proizvodnja uglja i osigurala stabilnost sistema", dodao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: