Subota, 13.01.2007.

18:56

Porez na plate veće od 1.000 evra

Građani koji su prošle godine zarađivali više od hiljadu evra mesečno treba da plate porez na godišnji prihod.

Izvor: B92

Default images

Rok za prijavu poreskoj upravi je 15. mart. Ove godine, donja granica za porezivanje smanjena je na milion dinara godišnje, pa će porez morati da plati više građana nego ranijih godina. Prošle godine, svaki 166 građanin Srbiji koji je radno sposoban prijavio je da zarađuje više od hiljadu evra mesečno.

U godišnji dohodak građana ubraja se sve ono što su zaradili prošle godine - plate, prihode od samostalnih delatnosti, autorske honore, prihodi od  izdavanja neporketnost, ali i prihodi ostvareni u inostranstvu.

Sem što su uvedene i dve poreske stope,  u odnosu na prošlu godinu limit za oporezivanje smanjen je sa 1,2 dinara godišnje na milion dinara. To znači da će porez morati da plate i oni koji su zaradili tačno hiljadu evra mesečno.

Prošle godine  12 hiljada obveznika projavilo je da zarađuje više od hiljadu evra mesečno. Među njima su  bankari, političari, advokati, biznismeni, političari i estradni umestnici. Ovde godine očekuje se da će porez platiti 20 hiljada građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: