Sreda, 04.07.2007.

22:34

Nova knjiga o korupciji

Knjiga "Ekonomska analiza korupcije" Borisa Begovića predstavljena je u Skupštini grada Beograda.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Knjiga je objavljena zahvaljujući saradnji Centra za liberalno demokratske studije i Fondacije Džon Templton koja je finansirala izdavanje. Na promociji je naglašeno da korupcija predstavlja jedan od centralnih problema savremenog društva i sprečava njen ekonomski razvoj.

Begović, koji je i predsednik Centra za liberalno-demokratske studije, oceno je da je državna intervencija uzrok tog fenomena, istakavši da država treba da štiti slobode ljudi i njihova imovinska prava, da obezbedjuje zaštitu nemoćnima i sputava nasilnike: "Neko može da me pita da li možeš u jednoj rečenici da objasniš uzrok korupcije - i ta rečenica bi bila polurečenica - državna intervencija. Uzrok korupcije je državna intervencija", kazao je Begović.

On je naglasio da je tom knjigom pokušao da razjasni fenomen korupcije i njene uzroke i "da pomeri stvari u Srbiji na tom polju bar za milimetar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: