Petak, 03.04.2015.

12:36

Šešelj: Da palim još jednu zastavu?

Lider SRS i haški optuženik Vojislav Šešelj rekao je da mu iz Haga nije stiglo ništa novo povodom odluke o njegovom povratku u pritvorsku jedinicu Tribunala.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images
foto: B92

Šešelj je takođe rekao i da neće počinjati sa hemioterapijama zato što ne bi mogao da je prekine.

"Iz Haga bar meni nije stiglo ništa novo, pitajte Vučića, možda je njemu stiglo", rekao je Šešelj ispred Palate pravde, gde se vodi postupak za rehabilitaciju generala Dragoljuba Mihailovića, a kome lider radilala prisustvuje, kako je rekao, iz solidarnosti.

Upitan da li i ima neku poruku za Hrvatsku, Šešelj je odgovorio pitanjem: "Hoćete li i danas jednu hrvatsku zastavu da zapalim?", a zatim dodao da mora da beži s obzirom na broj prisutnih policajaca.

Podsetimo, Šešelj je zapalio zastavu Hrvatske pre početka suđenja zameniku predsednika SRS Nemanji Šaroviću za isto delo, posle čega su usledile oštre reakcije iz Hrvatske i Srbije, ali su se strasti smirile pomirljivim izjavama pojedinih državnih zvaničnika obe zemlje.

Šešelj je rekao da postupak za rehabilitaciju komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića predstavlja farsu, jer Sud nepotrebno razvlači njegov tok.

"Bez obzira što sud usporava postupak, rehabilitacija Dragoljuba Mihailovića ne može da se spreči", rekao je Šešelj novinarima ispred Palate pravde, nakon održanog ročišta za rehabilitaciju Mihailovića.

On je rekao da očekuje da sud rehabilituje Mihailovića, a, kako je naveo: "Ako ne bude pravde i sudije ne budu časno radile svoj posao, odbiće predlog za rehabilitaciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: