Petak, 02.09.2016.

18:47

Šarli ebdo ponovo šokira: Žrtve zemljotresa kao pasta

Francuski satirični časopis Šarli ebdo našao se na meti kritika zbog toga što je prikazao stradale u razornom zemljotresu kao različite vrste testenine.

Izvor: B92, Tanjug

Šarli ebdo ponovo šokira: Žrtve zemljotresa kao pasta
Foto: Gettyimages

Na karikaturi su, između ostalog, nacrtani jedan okrvavljeni muškarac koji stoji, a pored njega piše "pasta sa paradajz sosom", kao i stopala koja vire između spratova srušene zgrade uz natpis "lazanje", prenosi Rojters.

Gradonačelnik mesta Amatriče, koje je najteže pogođeno zemljotresom, Serđo Piroci, rekao je da je šokiran karikaturama i dodao da je uveren da takva neprijatna satira ne odražava osećanja Francuza.

Da podsetimo, "Šarli ebdo" bio je meta terorističkog napada u januaru prošle godine, a od tada je nekoliko puta dizao prašinu u javnosti svojim karikaturama koje su se odnosile na muslimane, žrtve napada u Parizu i Briselu, migrantsku krizu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: