"Vlada pomaže zaštitu od poplava"

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je da će Vlada Srbije izdvojiti značajna sredstva za zaštitu od poplava.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

23:45

Default images
foto: Tanjug

"Opštine nemaju nikakvih mogućnosti za regulisanje reka, voda drugog reda i bujičnih voda i zato će Vlada Srbije, uz pomoć evropskih fondova, izdvojiti značajna sredstva za Srbijavode, kako bi se taj problem rešio", kazao je Ilić tokom obilaska poplavljenih područja na teritoriji Kraljeva.

Ilić je u Adranima, gde je Musina reka pretila da poplavi Ibarsku magistralu, najavio da će odmah po prestanku padavina, početi projekat regulacije Zapadne Morave u Grdici, Ibra u Zzičkom Polju, kao i bujičnih tokova i reka drugog reda.

Ministar je izjavio i da je u tokovima drugog reda, potrebno smanjiti bujične vode zaustavama kao i bedemima i mini branama, "gde bi se zaustavljalo drveće i kamenje koje ugrožava bezbednost objekata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: