BiH: Vesna Budimir podnela ostavku

Zamenik glavnog tužioca BiH, Vesna Budimir, podnela je danas ostavku na funkciju šefa Odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2014.

22:50

Default images

Zasad nisu poznati razlozi ovakve odluke, a Federalna televizija je podsetila da je Budimir krajem prošlog meseca obavestila Tužilaštvo BiH o navodnom nezakonitom praćenju i prisluškivanju.

Budimir je kandidat za mesto sudije u Ustavnom sudu Federacije BiH iz reda hrvatskog naroda, prenela je Fena.

Državno tužilaštvo BiH naložilo je opsežnu istragu nakon što je Budimir, koja vodi nekoliko osetljivih slučajeva ratnih zločina, u svom vozilu slučajno pronasla uređaj za prisluškivanje.

Budimirova je vodila Odeljenje za ratne zločine Državnog tužilaštva BiH i zastupala je optužnicu u predmetima za ratne zločine nad Hrvatima u selu Trusina, gde su optuženi bivši zapovednik jedinice za posbene namene Glavnog štaba Armije BiH Zulfikar Ališpago Zuka, njegov zamenik Nihad Bojadžić i više pripadnika ove jedinice.

Od hapšenja optuženih u više navrata dobijala je pretnje i imala je policijsku pratnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: