Atina: Privedeno 28 ljudi

Atinska policija upotrebila je suzavac protiv demonstranta na godišnjici incidenta u kome je policajac ubio jednog tinejdžera. Privedeno je najmanje 28 ljudi.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

21:27

Default images

Demonstranti su na policiju bacali molotovljeve koktele i kamenice.

Nema izveštaja o povređenima ili uhapšenima u sukobima koji su večeras nastali na protestnoj šetnji u kojoj je učestvovalo oko 1.000 učenika, levičarskih organizacija i anarhista.

Petanestogodšnji Aleksandar Grigoropulos ustreljen je na protestima u centru Atine 6. decembra 2008, a neredi koji su sledili trajali su skoro tri nedelje.

Policajac optužen za ubistvo od 2010. služi doživotnu zatvorsku kaznu.
(Foto: Beta, AP)
Tinejdžeri su bacali molotovljeve koktele i kamenice u Atini, a oko 2.000 demontranata marširalo je ka zgradi parlamenta i skandiralo "panduri, kopilad, ubice dece".

Tri demonstranta su privedena na ispitivanje, a odeća jedne prolaznice na kratko se zapalila, ali ona nije povređena, saopštila je policija.

Policija je dodala da je opljačkana i jedna prodavnica odeće, dok je privatni oklopni kombi napadnut za vreme kratkotrajnih sukoba sa demonstrantima.
(Foto: Beta, AP)
Sukobi u Atini nastavljeni su i u večernjim časovima, kada je zapaljeno šest automobila, preneo je Rojters.

Neredi su izbili i u Solunu, u kome se okupilo oko 1.000 školske dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: