Oland za intervenciju u Siriji

Predsednik Francuske Fransoa Oland kaže da Savet Bezbednosti UN treba da interveniše u Siriji što je pre moguće, kako bi se u toj zemlji sprečili novi masakri.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2012.

19:14

Default images

"Uloga zemalja članica Saveta bezbednosti UN je da intervenišu što je pre moguće", rekao je Oland novinarima tokom svoje posete mestu Monlezin na jugozapadu Francuske.

Rusija je danas saopštila da ni na koji način neće učestvovati u sprovodjenju nove serije sankcija koje je Evropska unija (EU) uvela Siriji.

"Nemamo nameru da u bilo kom obliku učestvujemo u sprovodjenju odluka EU protiv Sirije", saopštio je porparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukačevič.

U saopštenju se dodaje da Moskva neće dozvoliti da se pretresaju brodovi koji plove u ruskim teritorijalnim vodama.

Rusija je u sredu osudila uvodjenje novih sankcija EU Siriji, koje izmedju ostalog uključuju zamrzavanje imovine sirijskih zvaničnika i kontrolu brodova i aviona za koje se sumnja da prevoze oružje namenjeno režimu u Damasku.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da Rusija neće dati azil sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: