Tadić: Region da podrži Jeremića

Boris Tadić kaže da bi bilo dobro da države u regionu podrže kandidaturu ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića za funkciju predsednika Generalne skupštine UN.

Izvor: B92

Petak, 03.02.2012.

18:21

Default images

"U politici i u diplomatiji postoji 'nevidljivo knjigovodstvo', o kome je pisao i Ivo Andrić, naš zajednički pisac", rekao je Tadić u razgovoru s novinarima na Jahorini, nakon trilateralnog sastanka sa čelnicima BiH i Hrvatske.

On je, na konferenciji za novinare posle sastanka trilaterale BiH, Srbije i Hrvatske na Jahorini, istakao da bi bilo najbolje da u svim regionalnim pitanjima, pa i pitanju kandidature Jeremića, glasovi iz regiona budu objedinjeni, ali nije osporio pravo i država i pojedinaca da po bilo kom pitanju imaju svoj stav.

Na sastanku trilaterale, prema rečima domaćina, predsedavajućeg predsedništva BiH Željka Komšića, nije bilo reči o Jeremićevoj kandidaturi.

Tadić je rekao da ima poverenja u šefa srpske diplomatije, a Komšić da - nema.

Komšić je objasnio da je protiv kandidature Jeremića iz ličnih razloga:

"Ja sam protiv te kandidature. To je moj lični stav. Nisam siguran da je zaslužio moje poverenje", rekao je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: