"Za deklaraciju bez strančarenja"

Tomislav Nikolić izjavio da SNS ne učestvuje u usaglašavanju teksta deklaracije o Kosovu, ali da će za nju glasati ako bude prihvatljiva za Srbe sa severa.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

18:00

Default images

"Ovo će možda biti prvi put da stranka koju vodim ne može tek tako da kaže da će, zato što se radi o Kosovu, glasati za sve što vlast napiše”, rekao je Nikolić novinarima, objasnivši da će naprednjaci glasati za deklaraciju ako bude prihvatljiva za Srbe sa severa.

Predsednik SNS-a je rekao da ne zna da li će biti sednice Skupštine Srbije posvećene Kosovu na kojoj bi se našao predlog deklaracije.

Nikolić je ocenio da je u toku odlučna politička i diplomatska borba za Kosovo i da Narodna skupština treba u tome da učestvuje.

"Bilo bi dobro da i novu Deklaraciju o Kosovu i Metohiji podrži 200 poslanika i da ne bude strančarenja", rekao je Nikolić, koji smatra da oni koji predlažu deklaraciju "nisu spremni da je napišu u skladu sa Ustavom Srbije”.

On kaže da su naprednjaci, izglasavajući u Skupštini sve što je bilo koja vlada predlagala o Kosovu i Metohiji, davali “ 'kart blanš' vladama koje potom nisu snosile posledice zbog onoga što nisu uradile".

Nikolić je poručio da Vlada Srbije mora dobro da razmisli da li je njeno ponašanje prema Kosovu prihvatljivo za većinu građana Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: