Novi Pazar:Zvezde Granda i vatromet

Koncertom "Zvezda Granda" u organizaciji Gradske uprave i vatrometom koji je priredila IZ u Novom Pazaru obeležen prvi dan Kurban Bajrama.

Izvor: B92

Nedelja, 06.11.2011.

23:13

Default images

Koncert je održan na centralnom gradskom trgu Gazi isa-beg Ishakovića pred više hiljada građana Novog Pazara i okolnih mesta. Nešto ranije, u mešihatu Islamske zajednice, Zukorlić je održao tradicionalni bajramski prijem na kome se obratio svojim sledbenicima.

U svom prepoznatljivom tonu, muftija je poručio da sporazumom o objedinjavanju islamske zajednice ništa bitno neće promeniti i da će borba Bošnjaka muslimana biti nastavljena.

Sporazum o objedinjavanju islamske zajednice je turska inicijativa koju su podržali reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić i ministri u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić.

Sporazum predviđa ukidanje Rijaseta Islamske zajednice Srbije na čijem je čelu reis ul ulema Adem Zilkić, kao i povlačenje Zilkića i Zukorlića sa čelnih funkcija dve islamske zajednice.

Oni ne bi imali pravo da konkuršu za mesto vrhovnog poglavara jedinstvene islamske zajednice koja bi bila na nivou mešihata i duhovno povezana sa Islamskom zajednicom BiH.

Nacrt sporazuma je u Beograd nedavno, nezvanično, doneo šef diplomatije Turske Ahmet Davutoglu.

Zvaničnici Srbije, visoki funkcioner Demokratske stranke Dragoljub Mićunović i savetnik u Ministarstvu vera Aleksandar Raković su tim povodom izjavili da Islamska zajednica Srbije mora imati centar u Beogradu, kao i da će njeno objedinjavanje biti podržano ako se oko toga slože dve islamske zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: