SAD vojnike iz Iraka šalje u Kuvajt

Pentagon namerava da do kraja godine premesti najmanje 4.000 američkih vojnika iz Iraka u Kuvajt, naveli su viši američki zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2011.

22:37

Default images

To premeštanje vojnika deo je strategije Pentagona da okonča rat u Iraku, ali da istovremeno obezbedi snažno vojno prisustvo odmah uz granice te zemlje.

Neimenovani američki zvaničnici naveli su da je ideja da se ojača američko vojno prisustvo na Bliskom istoku i spreči eventualni vakuum u moći, kada desetine hiljada američkih vojnika napuste Irak.

Prema sporazumu koji su potpisali SAD i Irak, svi američki vojnici, osim malog broja, napustiće Irak do 31. decembra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: