Shefer: Izbegavati zapaljive izjave

Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer rekao da je uništavanje ambasada u Beogradu "potpuno neprihvatljivo".

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2008.

13:50

Default images

"Veoma sam zabrinut izjavama nekih srpskih ministara - ono što se dogodilo u Beogradu potpuno je neprihvatljivo. To je udar na ugled Srbije u svetu", rekao je Shefer za današnji pariski Mond. Kada je reč o Kosovu, on je rekao da svi moraju izbegavati davanje "zapaljivih" izjava zato što je sada potrebno održati stabilnost.

"Veoma dobro shvatam da Srbima nije lako da prihvate proglašenje nezavisnosti, ali jedna stvar je razumeti, a druga stvar javno podržati ljude koji se upuštaju u rušilačke akcije. Ako te pojedince ohrabruje neki srpski ministar, onda je to istovremeno opasno i neprihvatljivo", rekao je Shefer.

Generalni sekretar NATO-a je rekao da je Kfor spreman na svaku mogućnost, uključujući i podršku, ako to bude neophodno, rezervnih snaga.

"Te rezerve koje obuhvataju Eufor u Bosni, spremne su i u dovoljnom su broju. Ali, najpre je na snagama kosovske policije, potom na policiji UN i na kraju, u trećoj liniji, na Kforu da intervenišu", kazao je Shefer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: