Obustava štrajka u RK Beograd

Radnici Robnih kuća Beograd posle mesec i po dana štrajka obustaviće protest, kaže ministar Predrag Bubalo.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2007.

17:47

Default images

Radnici štrajkuju zbog, kako tvrde, nezakonitog stečaja u toj firmi. Prema rečima ministra za privredu i privatizaciju, štrajkači su doneli takvu odluku nakon sastanka s njim, premijerom Vojislavom Koštunicom i direktorom Agencije za privatizaciju Vladimirom Galićem. radnici su danas pre razgovora takođe protestovali ispred zgrade Vlade.

Na sastanku je dogovoreno da radnici podnesu zahtev sudu da se ponovi ceo postupak, u okviru čega će biti preispitan rad svih stečajnih upravnika, ili da skupština poverilaca donese konačnu odluku o sudbini preduzeća.

Stečaj Robnih kuća Beograd uveden je u maju 2002. i do sada je promenjeno nekoliko stečajnih sudija. Među njima je i Delinka Đurđević, jedna od osumnjičenih u aferi tzv. „stečajne mafije“:

"Ukoliko se utvrdi da stečaj nije opravdan jer imaju pozitivnu imovinu, odnosno da je vrednost imovine veća od potraživanja, može da se ide na reorganizaciju. Dakle, sve u skladu sa zakonom. Ako se odluče da se poštuje odluka skupštine poverilaca i da ne idu sa zahtevom za obnovu postupka, onda će biti validna odluka skupštine poverilaca", kaže Bubalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: