Od sutra jeftinije gorivo

Gorivo će u Srbiji od sutra biti jeftinije za oko četiri dinara po litru. To će uticati na smanjenje inflacije, kaže ministar finansija

Izvor: B92

Petak, 29.09.2006.

08:20

Default images

Nova cena motornog i bezolovnog benzina od 95 oktana umesto 85,3 dinara biće 81,9 dinara po litru, dok je litar dizel goriva D2 jeftiniji za 3,8 dinara i od ponoći će koštati 67,7 dinara, objavljeno je na sajtu Naftne industrije Srbije. Evrodizel će se umesto za 77,8 dinar prodavati za 73,4 dinara po litru, a nova cena eko 3 dizela je 70,4 dinara za litar.

Pojeftinjenje naftnih derivata uticaće na smanjenje oktobarske inflacije za oko 0,4 odsto, rekao je Dinkić. Prema njegovim procenama, ovogodišnja inflacija biće manja od devet odsto, a u budžetu je bio predviđen rast cena od 9,3 odsto.

Poslednja promena cene goriva na pumpama u Srbiji bila je 13. septembra, kada su naftni derivati pojeftinili u proseku za oko 3,8 dinara po litru.

Uredbom o cenama derivata predviđeno je da se cene goriva menjaju na 15 dana, ukoliko ukupna promena cene sirove nafte i kursa dolara u tom periodu bude veća od 1,5 odsto. Na to utiču promene na svetskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: