Otet ruski tanker kod Gvineje

Naoružane osobe otele su jedan ruski tanker i otplovili s njim u Gvineju.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2006.

22:57

Default images

Kako je saopšteno iz ruskog ministarstva saobraćaja, naoružani muškarci obučeni u crno ukrcali su se na tanker tvrdeći da je brod ušao u teritorijalne vode. "Posle rasprave, posadi je onemogućen pristup sredstvima komunikacije, a brod je zaplovio ka luci Konakri", navodi se u saopštenju.

Brod, vlasništvo kompanije "Primorje si šiping Prisko", bio je u trenutku otmice udaljen oko 90 kilometara od luke Fritaun u Sijera Leoneu i oko 65 kilometra od luke Konakri u Gvineji. Tanker nosivosti 3.000 tona ima ugrađen bunker za naftu, i sada se nalazi u Konakriju, navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo saobraćaja je navelo da je zatražilo od ministarstva spoljnih poslova da traži podatke o otetom brodu od vlasti u Gvineji, kao i oslobađanje broda.

Ranije su ruske novinske agencije prenele, pozivajući se na izjavu portparola ministarstva saobraćaja, da se brod nalazi u Sijera Leoneu. Kompanija Prisko bavi se prevozom nafte i naftnih derivata brodovima na daleki istok i u azijsko-pacifičkom regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: