CRNOGORSKA BANKA SE CUDI

Izvor: B92

Subota, 16.12.2000.

18:03

Default images
Centralna banka Crne Gore izrazila je cudjenje izjavom guvernera Narodne banke Jugoslavije Mladjana Dinkica da ne priznaje Centralnu banku Crne Gore. Kako prenosi dopisnik Radija B92 iz Podgorice, ukazuje se da je Dinkic izrekao krupnu neistinu time sto tvrdi da monetarnu vlast u Crnoj Gori vrsi Nemacka centralna bnka, odnosno da je Centralna banka Crne Gore samo obicna agencija. "Zabrinjava da tako govori covek koji pretenduje na saradnju s Crnom Gorom", izjavio je predstavnik Centralne banke Crne Gore Petar Vujovic i dodao da je poznato da je ta banka osnovana zakonom njenog najviseg zakonodavnog tela. "Zakon je uradjen po najvisim medjunarodnim standardima, Djindjic to dobro zna, a ne zeli da zna iz njemu dobro poznatih razloga", rekao je Vujovic i naglasio da se Dinkic ocigledno oseca uskracenim sto ne moze da vrsi monetarnu vlast u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: