Tadić: Geoks planira pogon u Nišu

Lider DS Boris Tadić razgovarao je u Nišu sa vlasnikom kompanije "Geoks" Mariom Polegatom koji namerava da investira u Srbiji.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 27.04.2012.

16:40

Default images

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" je nakon razgovora kazao da je za njega posebno važno da u planovima za ulaganje budu uzeti u obzir delovi Srbije koji nisu imali dovoljno investicija. Niš je, prema njegovim rečima, jedan od tih gradova, a to su i Sombor, Bečej, Kikinda...

Tadić je podsetio da sa "Geoksom" već godinama razgovara o internacionalizaciji njegove proizvodnje u Srbiji, zbog čega se, kako je rekao, nada da će u najskorije vreme ta firma doneti odluku o načinu poslovanja u Srbiju.

"To se odnosi ne samo na proizvodnju, već i na proširenje prodajne mreže", naveo je on i dodao da je "želja naše vlade da se ovde preseli i proizvodnja sportske opreme Diadora, kojom je Geoks ovladao".

Predsednik kompanije "Geoks" ocenio je da je Tadić mnogo dobrog uradio za Srbiju, da je približio Evropi, zbog čega ga, kako je rekao, cene i u Italiji. On je poželeo Tadiću da pobedi na izborima i da Srbija što pre postane deo EU.

"Poštujem Tadića jer je puno uradio za Srbiju i što Srbiju svakog dana približava Evropskoj uniji", kazao je Polegato u Nišu gde se sastao sa Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem i rekao da želi da investira u Srbiju.

Polegato je kazao da se u Nišu informisao o mogućnostima da ulaže u proizvodnju, ali je istakao da namerava i proširenje prodajne mreže u Srbiji.

"Mnogi Srbi u Italiji nose cipele marke Geoks i želimo da im omogućimo da ih ubuduće nađu i ovde", poručio je Polegato.

Kompanija "Geoks", koja po proizvodnji i prodaji obuće u svetu zauzima drugo mesto, namerava da otvori proizvodni pogon u Nišu koji će zapošljavati 500 radnika.

"Natalitet podizati svim sredstvima"

Foto: Tanjug
Tadić je ranije danas obišao opštu privatnu bolnicu "Sava surdžeri" i čestitao javnoj upravi Niša na uspešnoj akciji "Trudnoćom do posla" i pozvao poslodavce da podstiču žene da ostvare materinstvo.

On je tom prilikom rekao da je u Srbiji potrebno podizati natalitet svim mogućim sredstvima, nekada inventivnim akcijama gradske uprave, ali i raznim merama pomoći majkama i porodiljama tokom odsustva zbog podizanja dece.

U tom smislu naglasio je da je najbolja socijalna politika i politika rađanja u stvari politika razvoja zemlje, što podrazumeva dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Prof. dr Jelena Vojinović, predsednica Saveta za pronatalitetnu politiku, rekla je da je Savet skupštine grada prikazao svoj recept za poboljšanje nataliteta, jednu specifičnu i jedinstvenu akciju, koja bi, kako smatra, mogla da se primeni i na druge delove naše zemlje.

Akcijom "Trudnoćom do posla", kazala je ona, grad Niš je u poslednje dve i po godine zaposlio 530 žena, dobio 427 novih sugrađana i očekuje još 80-tak beba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: