LDP: Tadić i Nikolić da kažu istinu

Čedomir Jovanović poručio je liderima DS i SNS Borisu Tadiću i Tomislavu Nikoliću da građanima kažu istinu ili da, u suprotnom, nisu zaslužili nijedan glas.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 07.04.2012.

17:05

Default images

On je rekao i da svi koji pređu cenzus moraju da se dogovore oko prioritetnih poslova, ističući da u svakom mestu u Srbiji mora da se stvori Evropa.

Nosilac liste koalicije "Preokret" i njen kandidat za predsednika Srbije je na predizbornom skupu u Kraljevu naglasio da je Srbiji potreban dogovor oko posla koji treba da se uradi.

"Zato sam rekao i Tadiću i Nikoliću - ne delite više ovu nesrećnu zemlju, ne tražite podršku kako drugi na vlast ne bi došao. Recite Srbiji istinu. Ako niste spremni da tu istinu kažete ne zaslužujete nijedan glas u toj Srbiji", rekao je Jovanović.

On je poručio da je "Preokret" rešenje budući da, kako je naveo, oni o toj istini još uvek ćute.

"Naspram nas su političari zagledani u vrh svog nosa, 'ja pa ja' politike, poruke rad, investicije sigurnost, vređaju ljude u Srbiji. Je li bliža Ženeva od Magnohroma i fabrike vagona? Je li lakše tamo stići nego pred taj nesrećan narod? Te ljude na noge da uspravimo pa onda u taj veliki posao da krenemo", naglasio je lider LDP na kraljevačkom Trgu srpskih ratnika. On je poručio da svako treba da uradi što mu je obaveza.

"I Zaharije sa 87 godina, i ja sa 40 godina i ona deca koja izlaze prvi put na izbore, svako da preuzme odgovornost za svoj život", istakao je Jovanović, koji je mišljenja da se u svakom mestu u Srbiji mora stvoriti Evropa, jer će se na taj način život u Srbiji graditi na solidarnosti, toleranciji, vladavini prava i politici koja će biti spremna da preuzme odgovornost.

"Oduvek želimo red u zemlji i priliku da o političkim poslovima sa ljudima razgovaramo, 30.000 građana je bez posla u ovom divnom gradu, 30.000 vas se raduje više onom juče od onog što sledi, jer je sutra teže nego juče. Takva zemlja u Evropi ne postoji i mi s tim ne smemo da se pomirimo. Ko vam to nudi recite mu ne", rekao je on.

"Sa nama treba da se borite, sa kojima ste uvek bili kad je bilo teško. Nije bilo velikog problema u ovom društvu, a da mi nismo bili u njegovom srcu nastojeći da ga rešimo", naglasio je Jovanović.

Lider LDP je naglasio da svaku reč koju je izgovorio pred istim spomenikom u pre 15 godina i danas može da ponovi.

"Može li to neko od onih koji se nalaze naspram nas da ponovi jednu rečenicu iz kampanje 2008. godine, a da ga nije sramota. Danas je svakom u Srbiji jasno koliko smo bili u pravu i koliko je danas očigledna istina o kojoj smo govorili pre godinu, dve, pet ili deset. Ali više ta naknadna pamet nikome sreće neće doneti. Zato tražim od vas da da konačno stvorimo svoju zemlju, da kao narod svi zajedno gledamo u isti cilj", rekao je Jovanović.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da dok jedni žele evropsku Srbiju na dotrajalim temeljima, a drugi kažu da je Evropska unija neprijatelj, dotle "Preokret" želi evropsku Srbiju na novim temeljima.

On smatra da je logička besmislica da bilo koja politika može biti politički neutralna i ocenio da su građani Srbije očajni i ogorčeni.

"Ako na ovim izborima veliki broj ljudi bude razmišljao, a ne navijao, onda ćemo uspeti da probudimo izgubljenu nadu", kaže Drašković.

On je rekao da sada i Evropska unija traži otvaranja tajnih dosijea komunističke policije i da će se u Srbiji to dogoditi tek pod pritiskom.

Predsednik stranke "Bogata Srbija" Zaharije Trnavčević je obećao da će, ako koalicija "Preokret" uđe u vladu, poljoprivreda biti na vrhu prioriteta, da će odmah biti doneta strategiju agrara, agrarni budžet nekoliko puta uvećan i obnovljene zadruge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: