Pakosni šampion Playit Hearthstone turnira

Za vikend se u Beogradu po prvi put održao poznati mađarski gejming festivial Playit.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Utorak, 30.05.2017.

13:39

Pakosni šampion Playit Hearthstone turnira
foto: Klan RUR

Pored brojnog zabavnog sadržaja, na njemu su odigrani i esport turniri u popularnim takmičarskim naslovima kao što su Dota2, League of Legends, CS:GO i Hearthstone.

Hearthstone turnir u organizaciji Klan RUR-a, a pod pokroviteljstvom Playit festivala, Efraga i kompanije Meridianbet, je okupio 32 najboljih takmičara, koji su mahom pozvani na turnir na osnovu rezultata prikazanih u proteklih godinu i po dana na domaćoj Hearthstone sceni, a deo je došao preko otvorenih prijava.

Turnir je počeo oko 10h i trajao dobrih 12 sati, praktično tokom celog trajanja samog festivala. Igrao se double-elimination bracket, sa Bo5+ban Conquest partijama i Bo7 veliko finale.

Igrači su očekivano poneli uglavnom najjače meta deckove, pa smo tako najviše gledali Jade Druida, Pirate Warriora, Midrange Paladina, Quest Roguea, Burst/Discover Magea, Aggro Token Druida i Taunt Warriora. Nešto manje popularne, ali takođe prisutne, bile su i razne varijacije jade/elemental Shamana, Miracle Rogue, Midrange Hunter i Freeze Mage.

Prvi je svoje mesto u finalu obezbedio Filip “Überkaiser” Zekić, koji je do njega došao ubedljivom igrom u gornjem delu bracketa, pa mu je onda ostalo nekoliko sati da se odmara i posmatra igrače u donjem delu bracketa.

Ulog u donjem delu kosutra je bio veliki, jer je samo jedan igrač mogao doći do finala koje garantuje nagradu. Zato su partije postale napetije i duže, koristio se svaki raspoloživi sekund da se dobro razmotri svaki potez i svaka opcija koja je na raspolaganju. Kada su svi očekivali da će Broda, šampion RUR Hearthstone Lige, biti taj ko će doći do finala, izbacio ga je Munjator, koga je opet kasnije izbacio Pakosni.

Ispostaviće se da će upravo Vojislav “Pakosni” Savić biti taj ko će izađi na finalni okršaj za titulu sa Uberkaiserom. Überkaiser je imao pravo izbora jednog decka koji će mu automatski doneti pobedu jer je došao iz winner bracketa, pa je izabrao svoj Hunter deck za “free win” i vođstvo od 1-0.

Odmah je poravnao Pakosni na 1-1 u prvoj partiji, ali je onda u veoma uzbudljivim duelu između Token Druida i Discover Magea pobedu uspeo da odnese Uber agresivnom igrom i strpljlivim čuvanjem Living Mana, koju je odigrao nakon što je protivnik potrošio Volcanic Potion. Pakosni se našao u poziciji gde nije mogao istovremeno da igra i Alex i Ice Block, pa je na kraju i izgubio partiju. Možda presudni trenutak je bila mala nervoza kod Pakosnog, kada je zaboravio da odigra Mana Wyrma, što ga je najverovatnije koštalo partije.

Sledeći meč bio je pravo iznenađenje, jer je Pakosni ušao sa Taunt Warriorom protiv Pirate Warriora, dakle dobro je procenio šta će Filip igrati sledeće i uzeo kaunter deck, ali je Uberkaiser nekako ipak uspeo da ukrade ovu veoma značajnu pobedu i stavi sebe pred meč loptu sa poslednjim deckom koji mu je ostao, njegovim specifičnim token-jade-elementam Shamanom.

Jedan potez delio je Uberkaisera od titule i glavne nagrade. Imao je odlično agresivno otvaranje i punu tablu minona sa spremnim Bloodlust u ruci za lethal sledeći turn, a Pakosni je bio bez odgovora. Ali onda topdekuje Sleep with the Fishes, jedinu kartu koja ga je spašavala, i u kombinaciji sa Whirlwindom, koji je već imao u ruci, čistu Uberkaiseru tablu i od tog trenutka stabilizuje i preuzima potpuno kontrolu partije – te poravnava rezultat na 3-3. Kako i dolikuje u velikom finalu, igrala se poslednja, sedma partija za titulu.

U njoj je Pakosni nošen brojnim prijateljima koji su ga podržavali i samopouzdanjem iz prethodne partije uspeo da ponovo stabilizuje posle sjajnog otvaranja Shamana, i da zatim polako privede finale kraju, kada se njegov Jade Druid oteo kontroli.

Tako je Pakosni odneo titulu Hearthstone šampiona na prvom Playit festivalu u Srbji. Njemu pripada garantovano mesto i smeštaj na glavnom Playit turniru u Mađarskoj, kao i nagrada od 300 evra koju je obezbedio sponzor turnira, kladionica Meridianbet.

Uberkaiser je za osvojeno drugo mesto zaradio nagradu od 100 evra, koju takođe daruje kladionica Meridianbet.

Čestitamo svima i zahvaljujemo se na sjajnom turniru i partijama, pa se vidimo sledećem prilikom na novom Hearthstone događaju.

Neke slike sa turnira možete pogledati na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: