Svet

Utorak, 10.01.2023.

19:33

Primio je neverovatnih 538.000 evra, a ni prstom nije mrdnuo

Salvatore S. iz Italije je čak 15 godina primao platu, a da nijedan dan u tih 15 godina nije došao na svoje radno mesto.

Izvor: Fenix-magazin/Marijana Dokoza

Primio je neverovatnih 538.000 evra, a ni prstom nije mrdnuo
Foto: shutterstock, Roman Samborskyi

Kako prenosi nemački "Stern", pozivajući se na italijanski portal "Calabria News", Salvatore S., je zaposlen u bolnici u Catanzaru u Italiji. Kako mediji prenose, primio je neverovatnih 538.000 evra, a da nije ni prstom mrdnuo.

Kako to da godinama niko nije primetio šta se događa? Navodno je Salvatore uspešno lagao, varao i pretio kolegama. U međuvremenu ga je državni advokat optužio za zloupotrebu položaja, prevaru i iznudu.

To što prevara dugo nije bila primećena, navodi se u istrazi, pridodala je i činjenica da je nadređeni Salvatorea S. u nekom trenutku otišao u penziju, a njegova stalna odsustva očigledno više nisu bila zanimljiva.

U julu 2020. počela je istraga usmerena na Salvatorea S. i ukupno šest direktora bolnice, od kojih su najmanje dvojica navodno pokrivali aktivnosti 67-godišnjaka. Neki italijanski mediji su Salvatora nazvali "Kralj odsutnih".

Salvatoreu je počelo suđenje, a prethodno je italijanska vlada pooštrila odgovarajući zakon nakon što se saznalo koliko je izostanak s posla rasprostranjen u javnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: