Džonsona ismevaju kolege u EU: Ne zna šta priča

Ministar spoljnih poslova Britanije Boris Džonson postao je predmet ismevanja njegovih evropskih kolega zbog načina pregovaranja o Bregzitu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

12:59

Džonsona ismevaju kolege u EU: Ne zna šta priča
(Foto: Getty images)

Njegov italijanski kolega Karlo Kalenda prepričao je novinarima razgovor sa Džonsonom, koji je inače bivši gradonačelnik Londona.

“Bukvalno je rekao: 'Neću slobodno kretanje ljudi, ali želim jedinstveno tržište'. Odgovorio sam mu da nema šanse da se to dogodi na šta mi je odgovorio: 'Prodavaćete manje vina'. Rekao sam mu: 'OK, ali vi ćete prodavati manje ribe i krompira, i mi ćemo prodavati manje vina jednoj zemlji, a vi ćete prodavati manje u 27 država'”.

Kalenda nije štedeo kritike ni yz ostale članove nove britanske vlade:

“Neko treba da kaže nešto, a to nešto bi trebalo da ima smisla. Ne možete da tražite i jedinstveno tržište i manju cirkulaciju ljudi. Uopšte nam nije jasno šta žele. Britanska vlada treba da sedne, iznese karte na sto i da pregovara”.

I holandski ministar finansija Jerun Dajselblum se pridružio izjavama da takav sporazum neće biti moguć, optužujući vladu Mejove da je u rasulu.

Dajselblum je rekao za BBC da su obećanja britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona u pogledu pristupa tržištu "intelektualno nemoguća, a politički nevaljana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: