Svetski megaprojekat: Niče najveći aerodrom FOTO

Gradnja trećeg istanbulskog aerodroma teče planiranim tokom, a trenutno na tom mega projektu radi blizu 13.000 radnika iz 15 država sveta.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2016.

10:36

Svetski megaprojekat: Niče najveći aerodrom FOTO
Foto: Youtube screenshot

Prvi deo budućeg najvećeg aerodroma na svetu će biti otvoren u februaru 2018. godine. O veličini, govore slike iz ptičije perspektive, a prvi deo aerodroma će imati kapacitet od 200 miliona putnika godišnje.

U predstojećem periodu najvećih radova na izgradnji aerodroma će raditi i do 30.000 ljudi.

Reč je o projektu vrednom 10,25 milijardi evra i aerodromu koji će po svom obimu i sadržaju biti mali grad i imati godišnji kapacitet od 150 miliona putnika.

Parking prostor za 500 aviona i 70.000 vozila, šest pisti i 12 taksi putevai su samo neki od njegovih sadržaja u izgradnji na 76,5 miliona metara kvadratnih prostora.

Lokalne vlasti i izvođači radova posebnu brigu vode i o zaštiti okoline pa svako prenosivo stablo presađuju na druge lokacije u Istanbulu, a najavljeno je i zasađivanje po pet sadnica za svako staro stablo koje će biti posečeno.

Svako posečeno stablo se zavodi u evidenciju i shodno tome je najavljena sadnja više od 10 miliona sadnica na različitim lokalitetima u Turskoj.
Foto: Youtube screenshot
.
Foto: Youtube screenshot
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: