Gde su u EU najnezadovoljniji direktori

Francuski direktori su ubedljivo najnezadovoljniji platama na nivou Evropske unije, iza njih su Irci, Belgijanci, Holanđani, Norvežani i Luksemburžani.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

11:07

Default images
Foto: Thinkstock.com

Anketa, koju je sprovela agencija za regrutovanje kadrova "Robert Valters" na uzorku od 6.500 rukovodećih kadrova u EU, među kojima je bilo 2.400 Francuza, pokazala je da je 60 odsto francuskih direktora nezadovoljno visinom ličnog dohotka.

Na drugom mestu su Irci, među kojima 55 odsto ispitanih direktora smatra da su plaćeni manje nego što zaslužuju, prenosi francuski ekonomski dnevnik Eko.

U Belgiji, Holandiji, Norveškoj, Luksemburgu nezadovoljstvo platom iskazalo je 35 odsto rukovodilaca preduzeća tih zemalja.

Svaki peti anketirani direktor u EU je izjavio da ne bi prihvatio da radi za još nižu fiksnu platu, bez obzira na ponuđene bonuse a kada je u pitanju Francuska, svaki četvrti direktor u toj zemlji odbio bi radi za još nižu fiksnu platu, ma koliki da su bonusi.

Svaki peti direktor u EU prihvatio bi manju platu u zamenu za veću uravnoteženost između poslovnog i privatnog života, dok bi se svaki treći Francuz na rukovodećem mestu odrekao veće plate zarad više prostora za privatni život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: