Poljoprivrednici dižu kredit - grad plaća

Skupština grada Jagodine donela je odluku da poljoprivrednicima koji podižu kredite za unapređenje proizvodnje plaća iz budžeta kamate i obradu kredita.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

10:27

Poljoprivrednici dižu kredit - grad plaća
Foto: Thinkstock

Odluka je doneta "u cilju razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje”, a odnosi se na kredite podignute kod dve banke, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Poljoprivredna domaćinstva Jagodine, već deset godina su oslobođena plaćanja poreza na poljoprivredno i šumsko zemljište "zbog teškoća koje prate ovu granu delatnsoti i stvaranja boljih uslova za razvoj poljoprivrede", stoji u odluci Skupštine grada.

Poljoprivrednike, kojima je osnovna delatnost poljoprivredna proizvodnja, grad je oslobodio plaćanja zakupa tezgi na Gradskoj tržnici a iz budžeta plaća veštačko osemenjavanje krava, overu registra i matičenja stoke, podsećaju u Gradskoj upravi.

Na teritoriji Jagodine, prema poslednjme popisu poljoprivrede, ima 6.358 poljoprivrednih domaćinstava koji obradjuju 18.790 hektara zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: