Srbija

Četvrtak, 29.03.2018.

17:37

Vlada omogućila priliv donacija preko Pejpala

Vlada je usvojila više predloga izmena zakona i odluka kojim je, između ostalog, omogućen priliv donacija iz inostranstva preko stranih servisa, poput Pejpala.

Izvor: Beta

Vlada omogućila priliv donacija preko Pejpala
(Foto: Thinkstock)

Na osnovu tih servisa biće ukinuta i obavezna primena pečata u poslovanju.

Usvojenim izmenama građani će moći međusobno da vrše kupoprodaju digitalnih proizvoda u devizama pod uslovom da se plaćanje vrši korišćenjem platne kartice ili elektronskog novca preko pružaoca platnih usluga sa sedištem u Srbiji.

"Ovim izmenama građani Srbije više neće morati zbog ovog razloga da osnivaju firme u inostranstvu, već će svoj digitalni biznis moći da vode iz Srbije za klijente iz celog sveta i sa jednom deviznom cenom za sve, bez straha da su u prekršaju ako njihov digitalni proizvod kupi drugi rezident Srbije", navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

8 h

Podeli: