Komkast pomrsio račune Mardoku za kupovinu TV Skaja

Korporacija Komkast, najveći kablovski operater u SAD, ponudila je 31 milijardu dolara za preuzimanje 50 odsto akcija Skaj televizije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

16:51

Komkast pomrsio račune Mardoku za kupovinu TV Skaja
(Foto: Thinkstock)

Njihovu kupovinu već je dogovorila kompanija Foks u vlasništvu Ruperta Mardoka.

Komkast, koji je vlasnik NBC televizije i Juniverzal Pikčersa, saopštio je da nudi 12,50 funti po akciji Skaja, znatno više od 10,75 funti po akciji koliko je dogovorio Foks, prenosi agencija Rojters.

Američki kablovski operater je dodao da povodom ove ponude još nije razgovarao sa ljudima iz Skaja. Kako je Mardokov sin Džejms predsednik Skaja i glavni izvršni direktor kompanije "21 Senčuri Foks", Komkast će morati da potraži podršku za svoju bolju ponudu među nezavisnim akcionarima, ocenjuje britanska agencija.

Rojters podseća da se Foks još u decembru 2016. godine dogovorio da kupi 61 odsto akcija Skaja koje još ne poseduje, ali da je preuzimanje više puta ukočila zabrinutost regulatora od toga da će previše medija u Britaniji biti pod Mardokovom kontrolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: