Kuća u jednoj ulici, a strujomer u drugoj

Desetak domaćinstava u Ličkoj ulici na periferiji Sombora bez vodovoda, struje, asfalta. Dok čekaju na ED, žitelji se priključili na komšijska brojila

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

09:40

Kuća u jednoj ulici, a strujomer u drugoj
(Foto: Thinkstock)

Istina, stanari priznaju da su kuće pre više od jedne decenije podignute "na divlje" i kažu da su podneli zahteve za legalizaciju. Oni tvrde da su im nadležni u lokalnoj samoupravi obećali da će njihov problem biti rešen do decembra, ali se meštani žale da još ništa nije urađeno.

"Nemamo ni vodovod, ni kanalizaciju, o javnoj rasveti da ne govorimo, cela ulica je mrklom mraku, što nije nimalo bezbedno za našu decu" kaže žitelj Milan Žekić i dodaje da ulica nema ni asfalt, te da su kod nadležnih jedva izdejstvovali da ulicu naspu tucanikom. Njegov komšija Dario Pajić objašnjava da pojedini stanovnici Ličke ulice električnu energiju koriste tako što su se priključili na komšijska brojila u susednoj ulici, kojima uredno plaćaju za utrošenu struju. Oni smatraju da to nije rešenje, jer zbog velikog opterećenja moraju da se dogovore ko će kada da uključi bojler, mašinu za pranje veša, kako svi ne bi ostali bez struje.

U Ličkoj vele da su učinili sve što je od njih traženo za priključenje na elektroenergetsku mrežu. Kako kažu, sami su kupili i postavili bandere, kupili kablove, ali se onda ispostavilo da ne mogu da se priključe jer su stubovi postavljeni na privatnoj parceli. Iako se vlasnik parcele duž celog svog imanja odrekao pojasa od dva metra širine, kako bi ulica mogla biti isprojektovana tako da bandere budu postavljene na javnoj površini, to nije dalo rezultata, pišu Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: