Ministarka hvali Leskovac - grad za primer

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je u Leskovcu da je taj grad primer efikasnog sprovođenja ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

15:38

Ministarka hvali Leskovac - grad za primer
Foto: Thinkstock

Najavila je da će njeno ministarstvo pomoći da se završi izgradnja obilaznice Leskovac, koja povezuje 200.000 građana u tri opštine Jablaničkog okruga.

"Leskovac je jedan od najboljih gradova u Srbiji u izdavanju građevinskih dozvola i u sprovođenju Zakona o ozakonjenju, gde je popisano blizu 60.000 objekata, uz podršku timova Ministarstva", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Leskovcu.

Ona je kazala da je za završetak obilaznice Leskovac, za koju je grad u eksproprijaciju uložio 98 miliona dinara, potrebno oko 195 miliona dinara i da je već urađena projektna dokumentacija koju je potrebno uskladiti sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Mihajlović je u Leskovcu uručila rešenje o ozakonjenju porodične kuće Ljubinki Đorđević, a privredniku Momi Iliću za ozakonjene objekte firme IGM mladost.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalio je ministarki i njenom timu na dobroj saradnji, i dodao da su i na današnjem sastanku postignuti dogovori koji će doprineti boljem životu gradjana Srbije.

Mihajlović je, zajedno s direktorima putarskih i železničkih preduzeća iz svog resora i saradnicima iz Ministarstva, održala prijem za građane Leskovca koji su imali prilike da joj postave pitanja i iznesu svoje probleme.

Tokom posete Leskovcu ona je održala odvojene sastanke s predsednikom Jablaničkog okruga Božidarom Stojiljkovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz tog okruga i s gradonačelnikom Leskovca i njegovim saradnicima, a pre toga je obišla obilaznicu Leskovac, kao i sigurnu kuću u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: