Radnici povlače viljuškare, ugrožavaju druge

Radnici fabrike Goša iz Smederevske Palanke nastavljaju štrajk, ali su odustali od najavljene blokade upravne zgrade viljuškarima.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

11:14

Radnici povlače viljuškare, ugrožavaju druge
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

"Radnici informisani da po Zakonu o štrajku to nije dozvoljeno, jer time ugrožavaju obavljanje posla zaposlenima koji nisu u štrajku", izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Vujičić je rekao i da se danas nastavljaju razgovori o zahtevima radnika sa direktorom Goše i sa predstavnicima Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Radnici Goše juče su odlučili da nastave štrajk, jer nije bilo dogovora između radnika i direktora Milutina Šćepanovića o isplati novaca radnicima.

Radnici Goše su već gotovo četiri meseca u štrajku.

Proizvodnja je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Predstavnici radnika Goše i Ministarstva privrede dogovorili su pre dva dana da država reprogramira dugove fondovima i da pomogne toj fabrici da obezbedi poslove sa železarom u Smederevu, a preko kompanije Jugoimport SDPR sa Iranom.

Ministar privrede Goran Knežević tada je rekao da je država je spremna da napravi reprogram dugova prema Fondu za razvoj i Poreskoj upravi, ali tek kada Goša počne da radi, kada se radnici vrate na posao i kada fabrika bude mogla da garantuje isporuku dobavljačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: