Kreativnost, rad i mentorstvo

U Deceniji preduzetništva, Ministarstvo privrede i ove godine pružiće priliku za mentorske usluge svim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

18:05

Kreativnost, rad i mentorstvo
(Foto: Thinkstock.com)

A jedna mlada Beograđanka poručuje - ključni su kreativnost, rad i strpljenje.

Da li se sećate Sanje Milosavljević, prevodioca sa diplomom Filološkog fakulteta koja je pre godinu dana svoju dobru ideju dovela do odličnog biznisa?

Danas, ona ima najpoznatiju samostalnu radionicu testenine u Beogradu, a njen rad mnogi smatraju najukusnijom umetnošću.

“Ja pravim male količine, koje se odmah i prodaju”.

Njene testenine su različitih boja, sastojaka i oblika.

“Koje su bez soli, bez aditiva, bez šećera, bez veštačkih boja i mirisa, to su dakle domaće, ja ih ručno radim, razvijam na starim mašinama, koristim pšenično brašno, integralno pšenično brašno i speltino brašno. Koje onda mogu da se obogaćuju jajima ili voćem i povrćem”, kaže Sanja Milosavljević, ''Moje gnezdo'' testenine

Ova mlada preduzetnica u međuvremenu je postala i korisnik usluge mentorstva, u okviru programa ministarstva privrede.

“Mentoring vam je zapravo zgodan jer ste onda jedan na jedan sa nekim ko ima iskustva u onome u čemu vi nemate iskustva. I nema pogrešnih pitanja, nema glupih pitanja, ne može da vas bude sramota. Prvo zato što to radite zbog sebe, jer želite da unapredite svoj posao i svoje poslovanje”, kaže Sanja.

Program mentorstva realizuje se preko akreditovanih razvojnih agencija, vremenski je ograničen i traje maksimum 50 sati po jednom izabranom korisniku.

“Pomoći ćemo u pripremi konkretnog marketing plana, za njegov proizvod i uslugu za izlazak na tržište. Pomoći ćemo u pripremi poslovnog plana, za dostizanje odnosno dobijanje određenih finansijskih sredstava. Dakle morate da prođete obuku da biste što bolje napravili kvalitetan proizvod, mi ćemo vam organizovati i realizovati obuku gde ćete naučiti kako i na koji način da pripremite svoj proizvod da bude kvalitetan za izlazak na tržište”, kaže Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije.

Ova usluga se odnosi na besplatne mentorske usluge za mikro, mala i srednja privredna društva, preduzetnike i zadruge, koji posluju do tri godine ili se nalaze u kritičnom trenutku za njihov dalji razvoj ili opstanak na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: