BG: Sređuje se prolaz, nestaju kiosci i ograde

Direkcija za građevinsko zemljište razmatra ponudu za rekonstrukciju prolaza kod Doma sindikata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

11:38

BG: Sređuje se prolaz, nestaju kiosci i ograde
Foto: Thinkstock

Početkom maja će se znati da li ispunjavaju uslove da urade posao vredan 2,5 miliona, pišu Večernje novosti.

Ime firme koja će raditi projekat za rekonstrukciju Bezistana još nije poznato. Na ponovljeni tender za izradu projekta za rekonstrukciju prolaza koji spaja Trg Nikole Pašića i Terazije pristigla je samo jedna ponuda, i to projektantske kuće iz Novog Sada.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda još razmatra valjanost dokumentacije, a početkom maja biće poznato da li će jedini zainteresovani ponuđač dobiti posao.

Posle neuspešne prošlogodišnje javne nabavke, kada nije bilo zainteresovanih, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u martu ove godine, ponovila je konkurs. Prema rečima nadležnih iz Direkcije, iako je bilo očekivano da se za posao zainteresuju i firme iz Beograda, na konkurs se javio samo jedan ponuđač. Nakon što Komisija za javne nabavke razmotri dokumentaciju biće poznato da li ova firma ispunjava uslove i da li će sa njom biti sklopljen posao procenjen na 2,5 miliona dinara.

“Ukoliko komisija za javnu nabavku utvrdi da su Novosađani ispunili sve tenderske uslove, njima će biti dodeljena izrada idejnog rešenja”, rečeno je iz Direkcije za građevinsko zemljište.

“Takođe, njima će biti povereno i idejno rešenje za povezivanje sa Čavketovim pasažem i idejni projekat za rekonstrukciju Bezistana, sa procenom investicione vrednosti projektovanih radova, radi izrade studije opravdanosti”, dodaju oni.

Kako navode iz Direkcije, projekti treba da budu usklađeni sa idejnim rešenjem dobijenim 2015. godine na konkursu za uređenje tri centralna gradska trga.

“Projektom je obuhvaćen pešački prolaz Bezistan, uključujući i Čavketov prolaz, sve zajedno ukupne površine oko 13.000 kvadrata”, kažu u Direkciji.

“Predviđena je i rekonstrukcija pešačkog prolaza, tako što će se ukloniti prepreke, žardinjere, kiosci i ogradice. Prostor će biti popločan kamenom sa formiranim slogom i opremljen urbanim mobilijarom, rasvetom i zelenilom prema najvišim estetskim standardima”, dodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: